INNOVATIE "E-POWER"

Het Italiaans Nationaal Instituut voor Kernfysica maakt gebruik v/e innovatief energiebesparende technologie "E-Power" dat tegelijkertijd CO2 ecologische duurzaamheid ondersteunt.


Het Nationaal Instituut voor Kernfysica (INFN) is het Italiaans onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met de studie van de fundamentele bestanddelen van materie en de wetten die daarop van toepassing zijn, onder toezicht van het Ministerie van Onderwijs, Universiteiten en Onderzoek (MIUR) doet het theoretisch en experimenteel onderzoek op het gebied van subnucleaire, nucleaire en astrodeeltjesfysica.

De universiteiten van Rome, Padua, Turijn en Milaan richtten op 8 augustus 1951 het INFN op om de wetenschappelijke traditie die in de jaren dertig door de heer Enrico Fermi en zijn team was vastgesteld, te handhaven en te ontwikkelen met hun theoretisch en experimenteel onderzoek in de kernfysica. In de tweede helft van de jaren vijftig ontwierp en bouwde INFN de eerste Italiaanse deeltjesversneller, de elektronen cyclotron die werd ontwikkeld in Frascati, waar de eerste nationale laboratorium werd opgericht.

De E-Power

INFN was zeer bezorgd over hun hoge energieverbruik en installeerde sinds 2016 een energie-efficiëntieapparaat vervaardigd door Energia Europa SpA, genaamd "E-Power". Het bereiken van echte energie-efficiëntie is echter niet alleen een groot voordeel voor INFN maar ook aangaande ecologische duurzaamheid. Energie besparen betekent het verminderen van de CO2/NOX uitstoot in de atmosfeer, en draagt ​​zo bij aan het vertragen van klimaatverandering. Vandaag is INFN erg trots op hun bijdrage aan ecologische duurzaamheid en aan de algehele vermindering van het totaal elektriciteitsverbruik met 6% met een gelijkwaardige vermindering van de CO2/NOX uitstoot. De behaalde rendementsresultaten op het gebied van ecologische duurzaamheid, in het bijzonder de uitstoot van CO2/NOX en vermindering van energiebesparing waren volgens ir. Gaetano Schillci -I NFN National Energy Director en ir. Paolo Favaron - Energiedirecteur van INFN Legnaro lab's de belangrijkste besluitvormers om de E-Power te inmplementeren.

E-Power Productie Plant - Dhr.. Daniele Chiumento (International Business Development Director), Dhr. Stefano de Giorgis (CEO of Energia Europa) samen met Mvr. Barbara Dietrich (CEO of Diplomatic World)

INFN Managing Director - dr. Fabiana Gramegna met haar R&D team

Alle INFN onderzoeksactiviteiten worden uitgevoerd in het kader van internationale samenwerking, alsook in nauwe samenwerking met Italiaanse universiteiten op basis van solide academische partnerschappen die tientallen jaren beslaan. Fundamenteel onderzoek op deze gebieden vereist het gebruik van geavanceerde technologie en instrumenten, ontwikkeld door het INFN in zijn eigen laboratoria en in samenwerking met de industrie.

In dezelfde periode begon het INFN deel te nemen aan onderzoek naar de constructie en het gebruik van steeds krachtigere versnellers, uitgevoerd door CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek, in Genève. Tegenwoordig heeft het INFN +/- 5.000 wetenschappers in dienst, wiens werk internationaal wordt erkend, niet alleen voor hun bijdrage aan verschillende Europese laboratoria, maar ook aan tal van onderzoekscentra over de hele wereld.

Diplomatic World interviewde Dr. Fabiana Gramegna - Managing Director INFN Legnaro - met haar R&D-team dat zich toelegt op het onderzoek naar nieuwe nucleaire toepassingen voor geneeskunde en andere disciplines, in de INFN-fabriek in Legnaro, Padua (Italië)..

INFN Presentatie Vergadering 

De E-Power fabrikant Energia Europa SpA is een bedrijf met hoofdkantoor, R&D- en productie eenheid in het noordoosten van Italië, dat innovatieve systemen en energie-efficiëntie oplossingen ontwikkelen voor industriële sites, winkels en kantoorgebouwen. Het hart van de productie wordt vertegenwoordigd door de gepatenteerde E-Power energiebesparende technologie, die het mogelijk maakt om  efficiëntie te bereiken in een elektrisch netwerk en elektrische eindverbruikers, dus echte energiebesparingen met een gelijk vermogen en tegelijkertijd het creëren van ecologische duurzaamheid.  Dienovereenkomstig, volgens de recente aankondiging van de "Europese Green Deal" door de Europese Commissie om de CO2-uitstoot te verminderen en CO2-neutraal te worden tegen 2050. Is de E-Power een goed geplaatste technologie dat alle energie- en CO2-besparingen binnen uw omgeving zal bewaken als opmeten met het ingebouwde epowernow dashboard software. Daardoor kunt u allerlei rapporten afdrukken die vereist zijn voor de ISO 50.001 energie-efficiëntie.accreditatie 

Hoe werkt het? 

Prof. dr. Francesco Grasso - Universiteit van Florence  

"Stel u voor dat u (u bent een elektrische eindverbruiker) springt in een zwembad en in 10 minuten moet u 100 meter over zwemmen. Terwijl u naar de andere kant van het zwembad zwemt (het elektrische netwerk / grid), creëert u zelf golven in het water door bewegingen veroorzaakt door armen en benen. Stel u voor dat u deze actie nog eens overdoet, maar ondertussen springen er nog eens 20 mensen ook in het zwembad waardoor er extra watergolven bijkomen door de menselijke armen en benen activiteit. Daardoor zal u meer weerstand krijgen als u naar de andere kant van het zwembad overzwemt. Dus als u binnen 10 minuten weer naar de andere kant van het zwembad wilt bereiken, dan zult u door deze weerstand extra zweminspanning of meer energie geleverd moeten worden. Of anders, heeft u een technologie (de E-Power) die all deze golven elimineert die u weerstand bieden, ontstaan ​​door de andere 20 mensen die in het zwembad zijn gesprongen. Het beschreven effect, wat er in het zwembad gebeurde (het elektrisch netwerk/grid), gebeurt ook in elk elektrisch netwerk en door de E-Power functionaliteit, zal het de veroorzaakte storingen/weerstand door de andere elektrische eindverbruikers aanzienlijk verminderen, met als resultaat energie besparen en het elektriciteitsnetwek stabiliseren."

Samen met haar onderzoekspartners van de Universiteit van Florence onder leiding van Prof. dr. Francesco Grasso, openden zij het tweede Smart Energy Lab, na het eerste in Energia Europa, gelegen in Calenzano nabij Florence (Italië). Het is een onderzoekslaboratorium dat gezamenlijk wordt beheerd door Energia Europa en de afdeling Information Engineering (DINFO) en Industrial Engineering ( DIEF) van de Universiteit. Zoals Prof.dr. Francesco Grasso zei: "De belangrijkste missie van het Smart Energy Lab in Calenzano, een structuur van meer dan 1.000 vierkante meter waar ongeveer 20 onderzoekers werken, is het bestuderen en opmeten van de effecten die de E-Power genereert binnen het gebied "Power Quality", En zo nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen als ook om de effectiviteit van het E-Power apparaat op het elektrische netwerk verder te verbeteren en te optimaliseren.   De samenwerking met Universiteiten en onderzoeksinstellingen stopt niet bij de Italiaanse grenzen. Ze houden een intensieve gezamenlijke R&D activiteit met prestigieuze internationale instellingen, zoals de Politechnical Universiteit van Madrid ( Spanje), en twee prestigieuze onderzoeksinstituten in Duitsland en Polen. Ondertussen wordt er volop op de        EP-mini ingezet voor energiebesparings toepassingen binnen de residentiële en kmo markt.

Energia Europa SpA kan rekenen op meer dan 1.000 operationele E-Power's als op belangrijke klanten locaties in heel Europa als binnen verscheidenen bedrijfstakken, waaronder bijna alle grote winkelketens en primaire fabrikanten in de plastic, mechanische, chemische en auto-industrie. Veel van deze internationale bedrijven zetten deze technologie daadwerkelijk in op hun sites. Clics Toys-fabriek is er een van en is een fabrikant van educatief speelgoed. Europese kinderen genieten al jaren van dit in België gemaakte populaire bouwspeelgoed, en nu kunnen kinderen ook wereldwijd ermee spelen. Sinds 2012 koos Clics Toys voor een E-power om energiebesparing te realiseren met duurzame productie. Andere Europese klanten zijn Stad Antwerpen (BE), Clics Toys (BE), Manor Group (CH), Mikron (CH), Peroni (IT), Metro / Makro (DE), Findus (IT), Carrefour Markets (BE), Gemeente Madrid enz ....
Laatste Nieuws !

Gemeente Madrid - Sinds 24 maart 2020 is er een raamovereenkomst van drie (3) jaar in uitvoering voor de installatie van 40 openbare structuren met E-Power's. Gezien de gevoeligheid in Madrid voor de noodzaak om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen is er geopteerd voor de E-Power. De urgentie om de klimaatverandering te verminderen, wordt in heel Europa een echte prioriteit. De European Green Deal is een initiatief van de Europese Commissie om het welzijn van mensen te verbeteren en een gezonde planeet voor de komende generaties veilig te stellen.


INFN - E-Power Video Testimonial


Laboratorium INFN di Legnaro 

Meer Info?

Gelieve dan contact op te nemen met het Internationaal representatie bureau voor Energia Europa S.p.A in Belgïe.

Sanel NV. - info@sanel.be - Tel : +32 (0)3 451 21 50 - www.sanel.be

of het onderstaande in te vullen voor het ontvangst v/e E-Power brochure :